Reportage fra Krimimessen 2014


Krimimessen 2014. Lene Kaaberbøl, Philip Kerr & Robert Goddard.
Af Lene Dybdahl og Jens Henrik Holm
Robert Goddard, Philip Kerr, Dror Mishani og Chris Carter var blandt dette års udenlandske forfattere, der lagde vejen forbi Horsens Statsfængsel, og sammen med de store danske navne Jussi Adler-Olsen, Martin Jensen, Sara Blædel, Elsebeth Egholm, Agnete Friis og Lene Kaaberbøl trak de masser af besøgende til nordeuropas største krimimesse.

Horsens Noir

Under en blygrå himmel og draperet i et gitter af regn tog Horsens imod forfattere og læsere med hang til menneskets mørke sider, mysterier og ikke mindst mord. Kultur-cafeens første punkt på dagsordenen var et forhør af Lene Kaaberbøl i Arresten. Vi måtte desværre løslade hende efter en god halv time, og hun kunne herefter opleves i selskab med sin medsammensvorne Agnete Friis i samtale med Jesper Stein om romanen Den betænksomme morder i Teltet.

Et hus i Sydfrankring med to smukke kvinder

Næste møde var med en tidligere advokat, der som ung drømte om et hus i Sydfrankrig med to smukke kvinder. Han havde imidlertid lagt det respektable liv under lovens paryk fra sig, og beskæftede sig nu med et helt andet område, nemlig nazister og mord. Vores samtale med Philip Kerr fandt sted i en fængselscelle, og hvilke røverhistorier han bandt os (og sin tidligere lærerinde) på ærmet, må I læse om i vores store interview, som kommer snart.


Charmerende og vittig Philip Kerr

Efter et vellykket jailbreak undslap Kerr, kun for at blive mødt i Snedkeriet af to gange Bo. Bo Bjørnvig overrakte ham Palle Rosenkrantz Prisen for romanen En mand uden åndedræt, og efter en takketale på dansk (Kerrs første forsøg udi det danske), blev han interviewet af Bo Tao Michaëlis. Her fulgte en vittig samtale og en spændende historie fra de kolde lande, nærmere bestemt Rusland, hvor Kerr kom i nærkontakt med KGB, vodka og en russisk femme fatale.

Forfærdelige forbrydelser og Førerens gebis

På Krimimessen kunne man også opleve et spændende foredrag ved patolog Mark Benecke, der blandt andet havde været med til at afgøre, om en stykke kranium i et russisk arkiv stammede fra Adolf Hitler. Herudover bød den verdensberømte Robert Goddard på en hyggelig indføring i sit realistiske kriminalunivers, hvor han modsat mange af sine kolleger, skriver enkeltstående bøger i stedet for serier.


Det har været en fantastisk, morsom og spændende Krimimesse, og Kulturcafeen glæder sig allerede til næste år på Danmarks hyggeligste litteraturmesse.
Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.