Jo Nesbø klar med helt nyt litterært univers

De mange danske fans af den populære norske krimiforfatter Jo Nesbø kan godt begynde at glæde sig,  for forfatteren arbejder for tiden på to nye romaner. Men det er uden den vante hovedperson, Harry Hole.

'Sønnen'
Til næste år udkommer den selvstændige kriminalroman 'Sønnen.' Jo Nesbø har til norske VG løftet lidt af sløret for, hvad den kommer til at handle om. Bogens hovedperson er en narkoman, der har siddet i fængsel i 18 år, for noget han ikke har begået. Han soner en forbrydelse, nogle andre har begået, mod at de til gengæld holder ham forsynet med dope. Men en dag sker der noget ... afslører en hemmelighedsfuld Jo Nesbø til norske VG.

Tom Johansen 
Den anden roman Jo Nesbø arbejder på udgives efter planen på norsk i 2015. Herom skriver norske Aschehoug:
'Foreløpig vil ikke Jo Nesbø røpe særlig mye, men til Dagbladet forteller Nesbø at han begynte på en roman om Tom Johansen – en dansk-norsk forfatter som var blant de håpefulle som flyttet til Los Angeles på 70-tallet og livnærte seg som forfatter av TV-serier og som tekstforfatter i reklamebyrå.

Samtidig skrev Tom Johansen kultklassikerne “Blood on snow” og “Blood on snow II: More blood”. Siden ble det stille fra forfatteren. – Mens jeg skrev dette, ble jeg nysgjerrig på disse og fant ut at jeg like gjerne kunne skrive dem, fortsetter Nesbø.'

Harry Hole-fans bør dog ikke helt fortvivle, for  forfatteren afslører også, at han allerede har ideer til bind 11 i serien.

Link til artikler:
Artiklen i VG: Jo Nesbø røper detaljer om ny krimbok
Aschehoug. no: Jo Nesbø røper nytt krimunivers

Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.