Regnguder Hackberry Holland-serien af James Lee Burke

’Se himlen. Vi har fået én nats kraftig regn, som det var før i tiden. Men der kom ikke mere. Regnguderne gav os en chance. Men de kommer ikke tilbage, så længe alle disse narkohandlere og mordere går rundt imellem os. Der er hul i jorden, og et sted dernede ligger det sted, hvor al majs kommer fra. Og der kommer al magt også fra. Men ingen ved længere, hvor hullet er.’
Den gamle mand og ørkenhavet
Den alderstegne Hackberry Holland skulle for længst være gået på pension. Men i stedet sidder han med smertende ryg, hjemsøgt af fortidens ugerninger som sherif i en lille skoldhed flække i Texas i grænselandet til Mexico, hvor illegale indvandrere, rockerbander og narkokurerer hører til dagens uorden.
Hackberry Holland er enkemand, veteran fra Koreakrigen hvor han endte i krigsfangerlejr, uddannet jurist, forhenværende dranker, og så har han tidligere været opstillet som kandidat til USA’s kongres- udover at være fætter til Billy Bob Holland fra Deaf Smith, Texas.  
Black Hole Sun
Vi skriver post-Katrina og post-Irak-krig så illusionerne om den amerikanske ufejlbarlige fortræffelighed er forsvundet ned i et dybt sort hul i jorden – det samme hul hvori Hackberry efter et tip finder ligene af ni illegale emigranter – prostituerede thaipiger– med maverne fyldte med narko og kroppene massakreret af maskingeværild.  
Med hjælp fra sin trofaste medarbejder Pam Tibbs forsøger Hack at udrede hvem der står bag dette brutale massemord. Samtidig er den mærkede Irak-veteran Pete Flores og hans kæreste countrysangerinden Vicky på vild flugt fra såvel FBI, immigrationsmyndighederne som en flok psykopatiske mordere.
 Pete Flores er en person der vil være velkendt for læsere af Billy Bob-serien. Det er nemlig den faderløse mexicanske dreng, der hænger ud sammen med Billy Bob, som nu er blevet voksen.
I den rå natur med en rødglødende sol, ørken, knastør vind og sitrende luftspejlinger er det som Hack må sande særdeles svært at skelne ven fra fjende. Velsmurt og spændende apokalyptisk læsning fra det nådesløse amerikanske grænseland.
-          Regnguder er bind to i serien om Hackberry Holland. Bind et Lay down my Sword and Shield er fra 1971, mens bind tre Feast Day of Fools kom i 2011. Regnguder er foreløbig den eneste i serien, der er oversat til dansk.    

Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.