Vildheks 3: Kimæras hævn af Lene Kaaberbøl

Af Lene Dybdahl
Man skulle næsten ikke tro det kunne lade sig gøre, men Lene Kaaberbøls i forvejen fremragende Vildheks-serie bliver bare bedre og bedre.
I bind 2 Viridians Blod lykkedes det vildheksepigen Clara at udskadeliggøre sin ærkefjende Kimæra ved at skære hendes fuglevinger af.
Men hvad gør man, når man pludselig finder ud af, at det onde, man skal kæmpe med, er en del af én selv?

I bind 3 Kimæras hævn får Clara nogle uhyggelige syner, som får alvorlige konsekvenser i virkeligheden - en dreng fra hendes skole kommer livsfarligt til skade i forbindelse med en af Claras ufrivillige vildrejser.

Moster Isa får hende undersøgt af flere dygtige vildhekse, der fastslår at noget ondt og meget farligt har taget bolig i Claras krop og lavet en "sjæleknude".
Clara tager sammen med sin vildhekseveninde ud på en farefuld rejse, der skal hjælpe dem til at finde og forstå, hvad der er galt med Clara. Kun hvis de finder ud af det, kan de redde uskyldige fra at dø.

Bogen er ekstremt spændende, og man kan ikke lade være med at læse den ud i ét stræk. Samtidig er den blevet mere mørk og dyster end forsidens lidt naive streg antyder. Selvom de første vildheksebøger henvender sig til lidt yngre piger, så kan ældre piger sagtens finde spænding og uhygge i bind 3.

Kaaberbøl har gjort det igen - vildt godt!

Den fjerde bog i serien udkommer i efteråret 2012, og der er planlagt i alt seks bøger i serien.
Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.