Lampens børn – bind 1: Akhenatons hemmelighed af P. B. Kerr

Hvis du savner Harry Potters magiske verden, så vil du føle dig hjemme hos Lampens børn
Af: Lene Dybdahl
Tvillingerne John og Phillippa er et par helt almindelige tvillinger fra New York. De får sig dog en overraskelse kort efter deres 12 års fødselsdag: På en enkelt nat er deres visdomstænder nemlig vokset ud. Det viser sig, at tænderne alle skal trækkes ud hos tandlægen, hvilket deres mor på forunderlig vis allerede vidste. Under narkosen møder de deres onkel Nimrod, som beder dem om at rejse til London for at besøge ham. Visdomstænderne er nemlig første tegn på at de er klar til at blive djinner. En djinn er det, som almindelige dødelige (altså mennesker) nogle gange omtaler som en lampeånd, fordi de blandt andet er i stand til at opfylde tre ønsker. Men djinn-kraften er svær at styre, så opholdet hos Onkel Nimrod bliver deres første oplæring i at styre de stærke kræfter. Snart hvirvles de ind i et forunderligt og farligt eventyr, der fører dem helt til Ægypten, hvor den onde djinn-stamme ifritterne og deres leder Iblis har dræbt uskyldige mennesker.

Det er rigtig dejligt at ’komme tilbage’ til et magisk univers, som man kender det fra Harry Potter, og Philip Kerr skriver fantastisk godt. Bogen er spændende og meget troværdig – alt om djinnernes verden bliver forklaret, så man (næsten) tror på at de findes. Jeg vil til Philip Kerrs ros sige, at jeg faktisk synes, han skriver bedre og mere vidende end J. K. Rowling (forfatteren til Harry Potter). Han får en masse spændende oplysninger om historiske begivenheder flettet ind i historien uden at det bliver kedeligt. Du kan roligt glæde dig til at begynde på serien, for der er mindst syv bind i vente. Den næste bog i serien om Lampens børn hedder: Den blå djinn af Babylon.
Når man transubstantierer sig selv som djinn, opløses man i en slags røg og kan komme ned i en lampe

Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.