Lampens børn - bind 2: Den blå djinn af Babylon af P. B. Kerr

Af: Lene Dybdahl
Under verdensmesterskabet i Djinn-verso, et terningespil (som minder lidt om Meyer) om held og uheld, bliver Philippa på uretfærdigvis diskvalificeret for at snyde ved at bruge djinn-kraft, hvilket er strengt forbudt. Kort efter bliver hun kidnappet til Den blå djinns palads i det tidligere Babylon (nuværende Irak). Den blå djinn er alle djinners øverste overhoved, og hun kan afgøre stridigheder mellem djinner, fordi hun har hærdet sit hjerte og kun ser logisk på alting. Den blå djinn er altid en kvinde, og når hun først er kommet til Iravotum (det område, hvor paladset befinder sig), vil hendes hjerte blive hårdt. Det går op for John og onkel Nimrod, at Philippa må være blevet kidnappet for at blive den næste blå djinn, og de sætter en storslået og meget farlig redningsaktion i gang.

Anden del af Lampens børn er rigtig spændende, og man lærer alle personerne bedre at kende. Denne gang er det selve forholdet mellem John og Philippa, der bliver sat på prøve, og slutningen (som jeg ikke vil afsløre her) er simpelthen så nervepirrende, at man straks efter bare MÅ læse bind 3. Den næste bog i serien om Lampens børn hedder: Kobrakongen fra Kathmandu.

Den blå djinn af Babylon: Den engelske forside er lidt mere dramatisk end den danske.Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.