Viridians blod - Vildheks 2 af Lene Kaaberbøl

Af Lene Dybdahl

Viridians blod er andet bind i serien om Clara, hvis moster er vildheks. I 1’eren (Ildprøven) får vi at vide, at Clara skal oplæres som vildheks, men hun kommer i konflikt med den onde heks Kimæra.
I toeren kastes hun og vennen Oscar ud i nye vilde eventyr. Den punkede vildheks Shanaia er blevet smidt ud af Vestlandet, som er det sted, hun er vokset op. Hendes forældre er døde, og derfor betyder Vestlandet utroligt meget for hende. Den onde Kimæra har overtaget stedet, og Shanaia opsøger Clara for bede om hjælp til at redde Vestlandet fra Kimæras kløer. Clara tør ikke, og siger derfor nej, og Shanaia lokker hende til Vestlandet med list for at tvinge hende til at hjælpe med at smide Kimæra ud. Clara er nemlig den eneste, som Kimæra er bange for.

Vilde dyr og blodig alvor
Der lurer mange farer, for Kimæra har taget kontrol over de vilde dyrs vilje (hvilket er en grov forbrydelse i Vildhekse-verdenen) så Clara bliver både angrebet af blodmåger og vildhunde.
I vildheks 2 bliver Clara mere moden – eller man kan sige, at hun finder frem til sin indre vildheks og lærer at acceptere den side af sig selv. Derfor er bogen ikke kun en historie om hekse, dyr og magi, men også om at være teenager og forvirret over alt det, der er ved at ske med én både indeni og udenpå.
Hvis du ikke har læst bøger af Lene Kaaberbøl før, kan du sagtens glæde dig til Vildhekse-serien. Både 1’eren og 2’eren er drønspændende, og man kan næsten ikke vente til 3’eren udkommer til efteråret. I mellemtiden kan man hygge sig i Vildheks-universet på www.vildheks.dk
Kan varmt anbefales til alle aldre!
Hvis du er mor eller far til en teenagepige og nogle gange er frustreret over at du ikke forstår hende – så læs Viridians blod – her kommer man på bedste vis ind i knolden på en forvirret og humørsvingende teengagepige, og man bliver lidt klogere på deres vilde verden. Så list ind og lån den fra din teenage-datters natbord … hvis du tør!
Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.