Hermelinen af Lene Kaaberbøl

Hermelinen (bind 2 i serie)

Hermelinen er anden del af serien om Katriona. Første del var Sølvhesten. Vi får at vide, at den mystiske sølvrytter, som i 1eren gav Kat sølvmønten, er blevet slået ihjel. Mistanken går på en person, som gemmer sig under navnet Hermelinen. Sølvmønten viste sig at give Kat adgang til Sølvrytterskolen i hovedstaden Breda, hvor hun skal læres op som sølvrytter. Der foregår mange magtkampe i byen, som Jonas (den sølvrytter der får hende ind på skolen) beder hende om at holde næsen fra. Men ved et uheld overhører hun en samtale mellem to vigtige personer, og det bringer hende i stor fare.

Lene Kaaberbøl er vildt god til at skabe et univers, man kan leve sig helt ind i, og hendes indlevelse i hovedpersonens liv og konflikter folder sig flot ud i denne anden bog om den temperamentsfulde Kat. Vi græder med hende, når de andre mobber hende og holder hende udenfor på skolen, og vi jubler med hende, når hun endelig bliver god til noget, og hun kan vise de andre, hvad hun kan. Lene Kaaberbøl kan fortrylle sin læser, så man bare MÅ vide, hvad der sker med hendes fantastiske hovedperson, og det er DET, der tvinger læseren til at læse videre fra start til slut – at handlingen selvfølgelig også er kanonspændende bringer kun nattesøvnen endnu mere i fare. God læselyst.
Skriv en kommentar

Kultur-cafeen

Kultur-cafeen skriver anmeldelser af nye krimier, historiske værker, historiske krimier, romaner om romerriget, kriminalromaner fra anden verdenskrig og nazityskland, bøger fra Berlin Noir genren samt anmeldelser af film og tv-serier. Vi bringer anmeldelser af både danske og udenlandske krimier og historiske bøger.